Ny udsigt for Materialeprislist under "Vores firma"

Håndtering af materialeprislister er blevet opdateret. Materialeprislisterne sorteres nu i alfabetisk orden, og de lister, der er i ’Udkast’, vises først.

Nu vises kun den nyeste aktive materialeprisliste, og de øvrige ses ved at trykke på "Vis flere". Det er muligt at starte en import af en større materialeprisliste og arbejde parallelt, mens filen importeres. Samtidig kan man også se, hvordan importen forløber.

Hændelsen "Anden begivenhed" skifter navn

For at præcisere hændelsen "Anden begivenhed" vil navnet nu blive ændret til "Anden kalkyle hændelse". Når man klikker på hændelsen i listen under ”Hændelser”, vil der ikke længere åbne et nyt vindue, men man forbliver i samme vindue, hvor øjebliksbillede af kalkulationen vil blive vist i stedet.
 Information om kalkulationen og sagen i øjebliksbilledet kan fås ved at klikke på ”i”-symbolet øverst i højre hjørne. Når øjebliksbilledet lukkes, kommer man tilbage til "Om opgaven" i den igangværende opgave.

Andre hændelser får ligeledes nye navne

Vi introducere ligeledes en nye navne for de resterende hændelser, så "Beslutning - Godkendt" fremover hedder "Beslutning - Godkendt kalkulation" samt "Beslutning - Afvist" vil fremover hedde "Beslutning - Afvist kalkulation".

Ændringer til MepsInspection

I maj og juni vil Meps Inspection app’en, som benyttes til besigtigelser, blive opdateret med en bedre bagvedliggende systemstruktur.

Fremover vil en ny meddelelse fremgå ved log ind i appen, med kontaktinformationer samt muligheden for at teste forbindelsen i app’en.

Billeder flyttes ud i venstre-menuen, som et separat menu-punkt.

Under Kontaktpersoner er siden blevet opdateret og der er kommet en ny knap, hvor der kan tilknyttes personer som overværede besigtigelsen.

Mulighed for tekstredigering under ’Resume’.

Det er ikke længere muligt at benytte ekstern afstandsmåler til automatisk at få mål ind på et rum. Afstandsmåleren kan dog fortsat benyttes via Floor Plan Creator plantegningsværktøjet.

Under ’Gennemgå & færddigør’ forekommer der nu symboler, som en hjælp til at fremhæve om noget afviger betydeligt i besigtigelsen – og visse steder er det muligt at klikke og læse flere detaljer. Det er også muligt, let at navigere tilbage til specifikke og lave ændringer ved at klikke Rediger, som findes ved siden af hvert delafsnit. Herfra er det muligt, at navigere tilbage til ’Gennemgå & færdiggør’ og fortsæt gennemgangen inden indsendelse til forsikringsselskabet.

Det er også blevet lettere at starte en besigtigelse med mange billeder, som ikke er hentet ned til telefonen. Tidligere krævede det, at man ventede på, at billederne blev downloadet, inden der var mulighed for at tilgå besigtigelsen. Nu hentes billederne i baggrunden, og besigtigelsen kan arbejdes på imens.

Opdatering af MEPS-materialepriser

Der er sket ændringer i markedets materialepriser. Vi har derfor justeret materialepriserne i MEPS. Med henblik på at give en forståelse af prisudviklingens størrelsesorden har vi vedhæftet en liste over procentvise ændringer pr. materialeprisgruppe (den mest almindeligt forekommende).

Vores anbefaling til at få de rigtige materialepriser i MEPS-opgaver er at gøre brug af aftalte og/eller importerede materialeprislister. Generelt er aftalte og/eller importerede priser altid det alternativ, der bedst svarer til de faktiske omkostninger til materialer i forbindelse med en opgave. Se vores instruktionsvideo om, hvordan du importerer dine egne materialeprislister.

MaterialeprisgruppeÆndring i %,
Cu-rør og dele 3,6%
El-installationsmaterialer 0,1%
Falsede lister/dele - forzinket 1,2%
Gipsvarer 0,5%
Støbte rør og dele -7,7%
Gulvsp/Latex/Si/Vådr.mat 3,0%
Maling/spartel/glasfibervæv -4,0%
Isolering/Mineraluld 2,2%
Jern/metal/fæstningsmateriale 1,8%
Kabler og ledninger 0,0%
Kemisk-tekniske varer 2,8%
Keramiske varer 0,8%
Linolium5,4%
Materialer til beton og muring 4,6%
Parket og laminatgulve -6,1%
Plastbelægning -1,3%
Plastrør og dele2,1%
Profileret plade 0,0%
Sanitetsarmatur 5,7%
Sanitetsporcelæn3,9%
Snedkeri/Skabe/Døre m.m. 0,4%
Trælast 3,0%
Tapeter papir 8,5%
Teknisk armatur 5,1%
Tekstiltæpper0,5%
Træbaserede plader 0,4%
Vådrumssikringsvarer/Skumplast 3,0%
Udvendig maling 7,4%
Hvidevarer6,4%
Vævstapeter/Eksklusive tapeter 6,8%